Design trends, Fashion

Magia Haute Couture

rochie haute couture roz tulle

Magia Haute Couture – Spectacolul Modei de Toamna 2022-2023

Magia Haute Couture ne cuprinde pe toti dupa o perioada plina de restrictii.

Te-ai săturat de o lume nebuna? Ti-e teama sa urmaresti știrile sau sa derulezi telefonul în jos ca sa nu  vezi vreo stire supărătoare? Ei bine, pregătește-te să intri în țara viselor deoarece Haute Couture te salveaza.

Într-unul dintre cele mai bune sezoane couture din acesti ani plini de provocari extreme, designerii au răspuns apelului oferind tot ce este mai bun în fantezie.

magia modei

De ani de zile, adepții modei și-au pus întrebarea „este Haute Couture încă relevantă în zilele noastre”? Și, deși s-au scris multe articole despre „moartea iminentă” a acestui tronson al modei, astăzi, nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Haute Couture este vie, bine și înfloritoare, deoarece acum atrage o nouă generație de clienți. Creațiile unice nu mai sunt exclusiv pentru vechii aristocrați cu bani chiar dacă aceste haine nu sunt la indemana tuturor.

Începând cu 2022, există doar 14 case de modă care sunt considerate couture, cum ar fi Dior, Chanel și Givenchy.

Urmareste aici creatii spectaculoase ale casei Valentino:

Deși s-au schimbat multe în lumea modei, calificările unei case de modă couture nu s-au schimbat.

Adevărul este că există doar un grup restrans de persoane din întreaga lume care și-ar putea permite prețul de hiper-lux al acestor produse. De asemenea, este un fapt că majoritatea caselor de moda se feresc să-și publice prețurile. De exemplu, o rochie de la spectacolul Haute Couture al lui Valentino poate costa aproximativ 95.000 de dolari, și aceasta este una fără broderii complicate sau mărgele.

Pentru Jean-Noël Kapferer, profesor la școala de afaceri din Franța HEC (Hautes Etudes Commerciales) și autorul mai multor cărți despre managementul pieței de lux, Haute Couture este cu siguranță actuală și astăzi. „Este semnul luxului absolut”. El considera ca aceasta este arta, este o modalitate de a crea emoție și de a trezi din nou dorința și capacitatea de a visa.

O SCURTĂ ISTORIE A HAUTE COUTURE

Haute Couture datează din 1858, când designerul Charles Frederick Worth, un couturier englez cu sediul la Paris, și-a creat „Casa specială a confecțiilor noi” la numărul 7, rue de la Paix.

Worth a fost primul care a creat colecții sub propria semnătură, și și-a prezentat colecțiile punând hainele purtate pe modele care s-au plimbat pe podelele saloanelor sale luxoase. Worth a fost primul care a oferit colecții noi în fiecare sezon, el a inventat ciclul modei de astăzi: primăvară-vară și toamnă-iarnă.  A fost începutul unei epoci de aur a creativității fără precedent.

TENDINȚE HAUTE COUTURE TOAMNA 2022-2023

Designerii Haute Couture s-au jucat cu denim în acest sezon, deoarece favoritul „all american” a fost găsit pe orice, de la o rochii fără bretele cu pene pana la costume sau corsete.

ZIUA VERDE

Designerii Couture văd verde în acest sezon, deoarece nuanța și-a pus amprenta pe toate pistele din Paris. De la costume smarald, la rochii fistic, un lucru este sigur, trebuie sa devii verde în acest sezon.

ROMANTISM

Confectiile spumoase si romantice și-au făcut loc în colecțiile Haute Couture, deoarece aceste rochii de vis ne vor face să ne simțim ca niste regine. Romantismul nu se demodeaza niciodata.

magia haute couture romantic
magia haute couture romantic

TRANSPARENT

Designerii nu au avut nimic de ascuns în timp ce s-au jucat cu tendința de transparență completă sau subtil transparentă.

magia haute couture transparent
magia haute couture transparent

POVESTEA CAMASII

Camasa clasica primeste un machiaj glamuros si fantasmagoric.

magia haute couture
magia haute couture

DIN NOU FRANJURI

Franjuri pe verticala sau orizontala, tinuta trebuie sa fie in miscare vibranta pe ringul de dans

magia haute couture
magia haute couture

AFACERI DE BOUDOIRE

Tinute sexy inspirate din modelele de lenjerie intima si corsete vor fi vedete in sezonul ce vine

magia haute couture
magia haute couture

STRALUCIRE

Stralucirea argintie si aurie domina moda Haute Couture si anul viitor. Se pare ca nu putem trai fara sclipici.

magia haute couture
magia haute couture

ZEITE

Drapaje elegante, glamuroase inspirate din mitologia greaca.

magia haute couture
magia haute couture

Spune-mi, aceste minunatii au avut darul sa-ti ridice moralul si sa te faca sa visezi?

University of Fashion

By Antonia Sardone

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *