Design trends, Fashion

Va schimba Generatia Z complet moda?

Nascuta între 1995-2015, Generația Z,  este prima generație de nativi digitali și dependenți de tehnologie. Spre deosebire de generațiile anterioare, ei pun mare pret pe tot felul de prostioare. Cu toate astea, industria modei ar trebui sa să înceapă să se gândească serios la următoarea generație deoarece, ei bine, Generația Z schimbă industria modei și o schimbă rapid.

Rețelele de socializare reprezintă o tendință uriașă pentru această generație. Instagram, Snapchat și TikTok sunt, de departe, cele mai frecvent utilizate platforme. Un sfert din generația Z petrec cinci ore sau mai mult pe zi pe TikTok.

Cum se imbraca fetele din Generatia Z in comparatie cu Milenialele? Ei bine, ele prefera pantalonii cu talie inalta, care acopera buricul. Milenialele, la inceputul anilor 2000, preferau sa asorteze topuri scurte cat si pe cele lungi cu blugi cu talie joasa, lasand la vedere mare parte a trunchiului.

Au trecut de la blugii skinny la blugii mamei.

Membrele mai tinere ale Gen Z au decis că blugii skinny nu mai sunt la modă. Ele au optat pentru „blugii mamei” cu croiala mai dreapta sau blugi supradimensionați cu talie înaltă.

Dar generația Z, pe care Bank of America a numit-o cândva „cea mai perturbatoare generație din toate timpurile”, are un punct slab serios: dependența de fast fashion.

Un sondaj din 2020 realizat de Vogue Business a constatat că mai mult de jumătate dintre participanții generației Z și-au cumpărat majoritatea hainelor de la mărci fast-fashion, precum H&M, Gap, Zara, Stradivarius și Forever 21.

Cu toate ca le place moda “fast fashion”si trendul “pe repede inainte” totusi, 75 % din ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru produse sustenabile, mai mult decât orice altă generație. Generația Z devine din ce în ce mai conștientă de mediu.

Îmbrăcămintea minimalista, care nu sufocă, prezinta un nivel de interes fără egal pentru moda. Generația Z se află în fruntea acestei tendințe îndrăznețe – și îmbrățișează fără teamă natura eliberatoare, care dezvăluie corpul. Top-urile si maiourile inspirate din lenjeria intima sunt in fruntea preferintelor.

Generatia Z are 4 reguli in materie de moda:

Regula #1: Athleisure este o prioritate maximă

Gândiți-vă la ținute cu infuzie de tehnologie: pantaloni de yoga cu sacouri elegante, pantaloni de sport asortate cu paltoane in culori prafuite și adidași de ultimă generație asortați cu pantaloni largi.

 Pentru ca o ținută să fie considerată parte a tendinței athleisure, aceasta ar trebui să fie suficient de buna atât pentru birou, cât și pentru sală. Deci, mai degrabă decât haine casual pentru exerciții fizice, așteptați-vă la ținute funcționale și confortabile, care să arate bine si în sala de consiliu.

Regula nr. 2: Depășește barierele cu ținute neutre de gen

Genul este atât de demodat. Cine a spus că cine ești și cum acționezi, trebuie să fie definit de biologie? Este secolul 21, așa că oricine ar trebui să aibă libertatea de a se îmbrăca în orice fel de ținută.

Genul Neutru este viitorul pentru retaileri. Hanorace, jachete si tricouri unisex.

Cum mai puțin de 50% dintre adolescenți care se identifică drept heterosexuali, ei caută să îmbrățișeze libertatea în modă. Aceasta înseamnă costume barbatesti pentru femei și chiar fuste si rochii pentru bărbați.

Adevărul este că din ce în ce mai mulți membri ai Generației Z nu lasă sexul să le dicteze stilul. Nu este surprinzător că marii retaileri au adoptat tendința. De la colecția His and Her Unisex a lui GUESS, la linia Selfridges „Agender” – până la linia „Ungendered” a brandului Zara, se pare că hainele heteronormative sunt calea de urmat.

Regula #3: Îmbrățișează “nici o regula” cu Normcore

Normcore este o tendință care celebrează non-tendința si anti-moda. Confuz? Ei bine, și eu sunt confuza.

Când vine vorba de lumea modei, probabil că te-ai obișnuit să te gândești la must-have și la accesorii noi, precum tendințele de toamnă sau look-urile de pe podium. La urma urmei, ținutele ar trebui să te scoată în evidență. În mod surprinzător acesta este opusul pentru normcore, care dictează că amestecarea este secretul pentru a ieși în evidență.

Pentru iubitorii de normcore, principala prioritate este convenabilul și confortul.

Pentru Generația Z, popularitatea tendințelor poate fi atribuită funcționalității și comoditatii sale. Vorbim de liceeni, pe care ii intereseaza mai puțin cum arată sau studenți care sunt prea ocupați cu finalizarea temelor școlare. Deci, pentru această generatie, ținutele normcore au de fapt sens. Tinutele lor trebuie sa să fie casual, confortabil și convenabil.

Regula #4 Trendul Rock

Când există un concert sau un festival de muzică, una dintre cele mai bune moduri de a iesi in evidenta  este să afisezi  aspectul rocker. Atractia acestui stil ar putea fi faptul că este neînfricat, cu spirit liber și neașteptat, ceea ce descrie întâmplător chiar Generația Z.

Acum, ca am inteles mai bine Generatia Z, e timpul sa ne adaptam la standardele lor.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *